Gratis fragt over 199,-
Dag til dag levering

Mål strømforbruget med en elmåler eller en bimåler

Hos Greenline har vi et stort udvalg i elmålere, både 1-faset og 3-faset, til montering i gruppetavler eller målerskabe. Vi har samlet dem alle til dig her på siden, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over, hvad du kan vælge imellem. De er alle moderne og i højeste kvalitet – og så er de intuitive at bruge.

Filtrer produkter
${name}
Sorter efter
${productsCount} proukter

Hvad gør en elmåler helt præcis? 

Som navnet antyder, så måler en elmåler dit forbrug af el. Men faktisk findes der to forskellige typer elmålere; hovedmåleren og bimåleren. Hovedmåleren har du fået leveret af dit strømforsyningsselskab. Den måler al den elektricitet, du bruger i boligen – også fra dine elinstallationer. En bimåler er ikke et krav, men det er en god idé at have en – den kan du nemlig bruge til at holde styr på, hvor meget strøm en given installation bruger. Måske lejer du et værelse ud og vil gerne have et overblik over, hvor meget el, der bliver brugt der. Eller måske har du en mistanke om, at dine hårde hvidevarer i køkkenet bruger for en mindre formue strøm, fordi de har nogle år på bagen. En bimåler, der er monteret foran samtlige elinstallationer kan ’sladre’ om den slags ting.

Og så findes der alle de andre typer elmålere. Dem, der måler elforbruget enten direkte eller indirekte. Førstnævnte er mest almindelig i private boliger – de måler den strøm, der løber direkte igennem dem og er nemme at installere i eltavlen. Sidstnævnte kan være nyttig i virksomheder. Den fungerer ved at måle elforbruget indirekte; via små tranformere, og den er meget velegnet i f.eks. større virksomheder.

Vigtigt! Elinstallationer er ikke at spøge med, så sørg for kun selv at udføre det, der er lovligt, og lad fagfolk om resten. Sørg for at investere i de korrekte sikringer (evt. automatsikringer), så din elmåler ikke tager skade ved for høj spænding.

Har du spørgsmål til elmålere? 

Hvis du har spørgsmål til vores elmålere, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar her hos Greenline på mail, chat og telefon, og vi glæder os til at høre fra dig.