Gratis fragt over 199,-
Dag til dag levering

Røgalarmer - Bedst i test & Anbefalet

Sikkerhed frem for alt. En røgalarm er en god investering – den beskytter beboerne i hjemmet og lader dig sove trygt om natten, så længe du husker at tjekke i ny og næ, om alarmen nu også virker, som den skal.

På denne side kan du se en oversigt over de forskellige røgalarmer, vi fører hos Greenline; et bredt udvalg fra flere forskellige producenter, så du kan være sikker på, at der også er et design og en række funktioner, der passer til dig og dine krav. Vi har både 230V røgalarmer og batteridrevne røgalarmer – og alle lever naturligvis op til de gældende krav på området. De har desuden gennemgået skrappe tests, så er du på jagt efter en funktionel og moderne røgalarm, der oven i købet har et diskret og tidløst design, er du kommet til det rette sted. Find bl.a. bedst i test-røgalarmer og modeller, der har fået særlige anbefalinger med på vejen.

Filtrer produkter
${name}
Sorter efter
${productsCount} proukter

Korrekt placering af røgalarmer

Hav altid en røgalarm installeret i entré, bryggers, trapper og reposer, stue, loftsrum, teknikrum, børneværelser og soveværelser. 

Monter altid din røgalarm højt og frit i lokalet. Røgen stiger altid opad og det er derfor vigtigt at røgalarmen er placeret så højt som muligt. Samtidig skal røgalarmen så vidt muligt placeres minimum en halv meter fra vægge og hjørner.

Har du en trappeopgang i boligen er det en rigtig god idé at placere en i loftet over trappen.

Hvis der er flere soveværelser og børneværelser i hjemmet er det vigtigt at montere en røgalarm i hvert at disse lokaler, da lukkede døre imellem værelserne forhindre eller forsinker røgudviklingen, således at en forkert placeret røgalarm ikke når at alarmere i tide. 

En rigtig god idé er at købe røgalarmer som er serieforbundne. Det betyder at hvis en af dine røgalarmer melder brand vil resten af røgalarmerne i hjemmet også alarmere. 

Forkert placering af røgalarmer

Placer aldrig en røgalarm i nærheden af et komfur i køkkenet, da madosen typisk vil sætte alarmen igang. Det samme gælder hvis du placerer din røgalarm i nærheden af en brændeovn eller pejs. Fugt fra brucenichen kan faktisk også give en fejlalarm og vi anbefaler derfor ikke at du monterer en røgalarm i badeværelset. 

Hvad du skal gøre i tilfælde af brand

  1. Hvis din røgalarm sætter igang er det vigtigt at du lynhurtigt konstaterer om det er en falsk alarm eller om der rent faktisk er røgudvikling/brand i hjemmet.
  2. Evakuer familie og husdyr hurtigst muligt til et udendørs areal væk fra huset.
  3. Alarmer brandvæsnet og afvent deres hjælp. Kulilteforgiftning er livsfarligt og kan ikke umiddelbart ses eller mærkes. Derfor er det vigtigt at forholde sig udendørs, når alle familiemedlemmer er evakueret. 

Forskellen på 230V-røgalarmer og batteri-røgalarmer

De mest almindelige røgalarmer – og typisk også de billigste – er batteridrevne. Put et 9 volts-batteri i dem, og så fungerer de upåklageligt i lang tid. Gerne op til et år. Når batteriet er ved at være brugt op, giver røgalarmen som regel lyd fra sig, så du ved, at det er tid til at skifte til et nyt. Alternativet til batteridrevne røgalarmer er 230V-røgalarmer, der bliver forbundet i et netværk med andre røgalarmer. Det betyder, at alarmerne kan advare hinanden, hvis der bliver registreret røg et sted i hjemmet – en stor fordel, hvis du bor i et hus med flere etager, eller hvis du har behov for en ny røgalarm i den større eller mindre virksomhed.

Spørg os til råds om røgalarmer

Det kan være lidt af en jungle at skulle vælge en ny røgalarm, og er du det mindste i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte os på mail, telefon eller chat. Vi guider dig igennem junglen, så du kommer sikkert ud på den anden side med den helt rigtige røgalarm. Og vi sender din nye røgalarm til dig ganske fragtfrit fra dag til dag.

Kald-det-hvad-du-vil - Grøn torsdag, black friday, cyber monday...

*Rabatten gælder ikke varer markeret med "fast lav pris", samt varer der i forvejen er nedsat