Gratis fragt over 199,-
Dag til dag levering

Hos Greenline kan du købe installationskabel opmålt eller i hele ruller. PVIKJ er udgået og er blevet erstattet af LIGHT installationskabel i mange af størrelserne. LIGHT installationskabel er fuldt ud lige så lovligt at bruge som øvrige typer kabel i alle dine installationer.

Filtrer produkter
${name}
Sorter efter
${productsCount} proukter

Installationskabler bruges til at levere strøm til dine elinstallationer, så det kan godt betale sig at undersøge nærmere, præcis hvilken variant du skal bruge. Ellers risikerer du bare at vælge det forkerte med en masse dobbeltarbejde til følge.

En god tommelfingerregel er, at almindelige elinstallationer, i hvert fald når det gælder generel belysning mv., bruger kabler med en tykkelse på 1,5 mm2. Skal du trække kraftigere installationer, er det vigtigt, at installationskablerne følger med i den korrekte kvadratstørrelse.

Ud over kvadraten på installationskablet er det også vigtigt at se på antallet af ledere inden i kablet. Hvor mange ledere du skal bruge, afhænger af, hvad du skal forbinde kablet med. Skal du lave en installation til en stikkontakt, skal du typisk bruge et installationskabel med 3 ledere, mens du typisk skal bruge et kabel med 5 ledere, hvis du skal lave en installation mellem en afbryder og et lampeudtag. Du kan også få installationskabler med helt op til 7 ledere til særlige formål.

Spørg os til råds om installationskabler Hvis du er i tvivl om, hvilke varmeafledningsforhold, der gør sig gældende i din installation, er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice. Her kan vi sammen finde ud af, hvilket installationskabel, der passer i dimensionerne. Det kan også være nødvendigt at gå op i en større kvadrat, hvis afstanden på kablet bliver for langt i forhold til den anbefalede længde/kvadrat.